Sústredenie v Tuniskom Monastire

13.03.2012 11:59

Utorok 6. Marec 2012 

Po noci strávenej v rýchliku z Košíc do Bratislavy sa Katka o 6:03 ráno presunula z bratislavskej hlavnej železničnej stanice na autobusovú, odkiaľ jej o 7:00 odchádzal autobus na Viedenské letisko. Krátko po 11ej hodine absolvovala let z Viedne do Tuniska, kde ju čakala 2-hodinová cesta autom do mestečka Monastir. Po príchode na hotel SAHARA BEACH si Katka trošku oddýchla a vydala sa na „hľadanie“ vhodnej tréningovej trate a menšiu obhliadku najbližšieho okolia hotela, mestečka a pláže. Večer okolo 20ej hodiny už len večera a zaslúžený spánok po dlhých hodinách cestovania. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni.

 

Streda 7. marec 2012

Počasie nevyšlo podľa predstáv, preto sa aj tréningové plány museli meniť. Veľmi silný vietor a dážď si vyžiadali svoje. Katka sa musela počasiu trošku prispôsobiť, upravený tréning absolvovala po prekonzultovaní s trénerom G. Valiskom až v poobedňajších hodinách, kedy síce ešte pršalo, ale už to nebolo také intenzívne, ako ráno a celé doobeda. „Pestré tréningové prostredie, behám medzi palmami, na lúke sa pasie ťava“ – dodala Katka. Strečingové cvičenia si urobila na izbe a večer ju čakajú školské povinnosti.

 

Štvrtok 8. marec 2012 

Počasie bolo veľmi pekné, celý deň svietilo slniečko, ktoré sa miestami skrývalo za mraky, ale dážď sa vôbec neukázal. Katka sa rozhodla „preskúmať“ pláž a absolvovala 2-hodinovú prechádzku popri mori. Poobede ju čakal bežecký tréning, na ktorom cítila, že nohy sú unavené, ale musí sa bojovať ďalej, určite to bude lepšie. Večer bol spestrený strečingovými a posilňovacími cvičeniami. Potom už len večera a študijné povinnosti. Uvidíme, čo prinesie ďalší deň.

 

Piatok 9. marec 2012 

Deň sa pre Katku začína raňajkami, počasie sa znova zmenilo, nanešťastie k horšiemu. Doobeda sa Katka venovala študijným povinnostiam a potom nasledoval tréning. Len krátko po 13ej hodine vybehla, vystihla to ozaj „na chlp“. Len čo vstúpila po tréningu do hotela, začalo pršať. Tréning jej znepríjemňoval veľmi silný a nepretržitý vietor, ktorý sa k večeru zmenil skoro na hurikán v spolupráci s dažďom. Dúfajme, že počasie sa na zajtrajší ťažký tréning umúdri a bude „spolupracovať“. Večerný rituál v podobe strečingových a posilňovacích cvičení bol dodržaný, nasledovala večera a študijné povinnosti.

 

Sobota 10. marec 2012

Počasie sa zhoršilo, neuveriteľne silný nárazový vietor a dážď spôsobili, že z hotela ľudia celý deň vôbec nevychádzali von. Katka sa bola na 10 minút pozrieť na hotelovú pláž, ktorá vyzerala skôr ako spustošené a opustené neobývané miesto, ako pláž špičkovo udržiavaného a celoročne prevádzkovaného, luxusného Tuniského hotela. Bohužiaľ, tréning sa musel odložiť na nasledujúci deň, resp. o všetkom teraz rozhoduje počasie. Nedá sa nič robiť, musíme čakať, čo bude.

 

Nedeľa 11. marec 2012 

Počasie neprinieslo takmer žiadnu zmenu a preto sa musel plánovaný tréning presunúť až na posledný deň Katkinho sústredenia, teda na zajtra 12. marec 2012. Aj napriek dažďu a vetru Katka absolvovala alternatívny náhradný tréning, samozrejme, po prekonzultovaní s trénerom G. Valiskom. Denný režim bol ako „cez kopirák“, striedanie študijných povinností s tréningom, či už tým bežeckým alebo strečingovo-posilňovacími cvičeniami, zakončený večerou.

 

Pondelok 12. Marec 2012 

Tak konečne sa Katka dočkala slnečného dňa, síce vietor ostal skoro nezmenený, ale slniečko prihrievalo. Dlhý beh bol odtrénovaný podľa predstáv, škoda, že s takým oneskorením. Priebeh dňa bol typický: ľahké raňajky, školské povinnosti, tréning, strečingové cvičenia a večera. Po nej ešte trochu školských povinností a príprava na skorý ranný let. Už o 2:50 ráno Katka vyráža z hotela v mestečku Monastir na letisko, odkiaľ má let do Viedne o 7:55 ráno.

counter.php