Africký denník alebo : sústredenie v Ifrane – Maroko

14.01.2012 23:56

Tak je to tu. Katka je niekoľko hodín v Ifrane a poslala prvé informácie ktoré hneď uverejňujeme. Článok budeme priebežne dopĺňať. Hneď ako budeme vedieť niečo nové budete to vedieť aj vy Katkiny fanúšikovia. 

 

14. január 2012

Katka nám len pred necelými 2 hodinami napísala, že spolu s Imrom Pástorom úspešne docestovali do mestečka Ifrane, kde spoločne absolvujú prvé zahraničné sústredenie v Afrike. Takmer 24 hodinová cesta (s čakaním na prípojné lety a prestupmi) bola pre oboch veľmi únavná, teraz je potrebný dobrý spánok a od zajtrajška nabiehanie na plné tréningové zaťaženie. Dodajme že cesta do Afriky sa začala 13.01.2012 o 22:01 v Michalovciach a skončila 14.01.2012 o 21:00 v Ifrane. 

15. január 2012

Prvý deň má Katka za sebou a takto vyzeral: Bol to deň, kedy sa prejavila klimatická zmena a únava po dĺhej ceste. Povinnosti ale nenechávaju čas na únavu. Dnes bol na programe adaptačný tréning a zoznámenie sa s prostredím. Okolie Katka okomentovala ako ...z arabského filmu..., teploty boli prijemné. Zajtra snaď aj s obrázkami. 

FOTOGALERIA TU...

16. január 2012

Deň plný prekvapení. Tak by sa dal podľa našej reprezentantky nazvať dnešný deň. Ráno slnko a arabský sen... tréning plnohodnotne vychutnaný a odmakaný. Úvod dňa naozaj ideálny. Koniec bol Slovenskou realitou. Nad strediskom sa prehnala tropická búrka a priniesla dážď, hmlu a nakoniec ako bonus 10 cm snehu. Poobedňajšie plány sa preto museli zrušiť a reorganizovať. Tešíme sa na zajtra.  

17. január 2012

Až poobede sa skončila tropická búrka ktorá sa včera zniesla na Ifrane, kde Katka trénuje. Dnes teda bol na pláne ťažký tréning ktorý naša reprezentantka zvládla. Tréning bol ťažký adaptácia ľudského tela  na iné podnebie, zmenu teploty spôsobenú tropickou búrkou, iná nadmorská výška všetko toto a ešte viac mohli byť dôvody že sa Katka potrápila trochu viac ako čakala. 

18. január 2012

Dnes bolo na programe veľa strečingu a regenerácie. Počasie sa postupne každým dňom zlepšuje a keďže sa našla aj časová medzera na túru a urobenie nejakých fotografií, máme pre Vás aj zopár záberov z Ifranu ktoré nájdete v špeciálnej fotogalérii hneď vedľa tohto článku.

FOTOGALERIA TU...

19. január 2012

Dnes bol na programe dvojfázový tréning s poobedňajším vrcholom vo forme tempového behu. Katka všetko uspokojivo zvládla. Sneh ktorý v prvých dňoch prihnala tropická búrka sa pomaly topí. 

20. január 2012

Dnes bol na programe dopoludňajši tréning ktorý patril do kategórie nie tých najťažších. Naša reprezentantka ho absolvovala bez problémov. Poobede bol na programe špeciálny tréning zakončený regeneračnou automasážou. Počas tohto tréningu Katka urobila nové fotky a navyše sa každý deň vo večerných hodinách po dvojitých tréningoch venuje svojej diplomovej práci. 

21. január 2012

Deň bol vyplnený náročným tréningom v podobe dlhého tempového behu. Táto menej jednoduchá čas dňa sa odohrávala v dopoludňajších hodinách, kedy slniečko Katke a Imrovi spríjemňovalo každý kilometer. Popoludnie sa nieslo v znamení uvoľňovacích cvičení, menších nákupov na maličkom centrálnom trhovisku a prechádzke v meste. 

22. január 2012

Nedeľa zmanenala voľnejši tréningový deň, avšak náročnejší čo sa týka Katkinho štúdia. Na programe bola dopoludňajšia návšteva vzdialenejšieho trhoviska (turistika), počas ktorej sa našiel čas aj na urobenie zaujímavých záberov na priblíženie afrického "nákupného centra". Sneh a zlé počasie je už minulosťou. Jedinou spomienkou sú len jeho zvyšky pri krajoch chodníkov a lesných cestičkách, kde sa snehová prikrývka neustále drží. Zajtrajší tréning Katke naháňa trochu strach.. my sa tešíme na iformácie a priblíženie toho, čo to na programe bolo.

23. január 2012

Dopolodnie vyplnil tempový beh, ktorého sa Katka trochu bála, ale v konečnom dôsledku bola spokojná. Poobede nasledovala regeneračná fáza, posilňovanie a strečingové cvičenia. Zajtrajšok by podľa očakávaní nemal byť náročný a ponesie sa v znamení sústredenia, psychickej a fyzickej prípravy na stredu.

24. január 2012

Podľa očakávaní priebeh dňa sa niesol v znamení prípravy na stredajší tréning. Doobedu sa našlo zopár chvíľ na urobenie pekných záberov z trénigu, kde sa Katka rozcvičuje pri obrovskom kmeni stromu, ktorý vidí všetkých okolo seba :) Poobede nasledovala regenerácia, strečingové cvičenia a návšteva mestečka a miestnej reštaurácie, kde Katka ochutnala "africkú kávu". Vo večerných hodinách nasledovala "tretia fáza" v podobe študijných povinností a písania diplomovej práce.

25. január 2012

Zatiaľ najväčšie tréningové sústo má Katka za sebou , no nebolo to jednoduché, nie každý tréning zvládame bez problémov. Teraz nasleduje trošku regenerácie a oddychu, vo štvrtok by to mala byť len ľahká rocvička a veľa veľa strečingových cvičení. Tak ako každý športovec, aj Katka nám potvrdila, že regenerácia je dôležitá a chýba jej najmä sauna, prípadne bazén na pomoc namáhaným svalom.

26. január 2012

Regeneračný deň bol poznačený poobedňajším dažďom, veríme, že sa teploty neznížia pod bod mrazu, čo by znamenalo ďalšiu snehovú nádielku. Ráno sa uvidí.. Katka stihla odtrénovať ešte v doobedňajších hodinách, v rámci tréningu si zabehla aj ku miestnej Univerzite, v blízkom mestečku, kde urobila aj zopár záberov. Taktiež si s trénignovým partnerom Imrichom Pástorom išli v rámci "poraňajkovej" prechádzky prezrieť miestny tartanový štadión, ktorý ich oboch svojou kamennou výstavbou a nádychom domácej kultúry veľmi zaujal. Uvidíme, ako Katka zvládne posledný týždeň svojho prvého zahraničného sústredenia, držíme palce.

27. január 2012

A máme tu znova sneh, čo sme nechceli, je skutočnosťou. V Marockom Ifrane znova nasnežilo, teploty sú niečo tesne nad nulou, bežecký povrch síce nie ideálny, je mokro, ale ešte stále sa to dá zvládnuť. Doobedu sa Katka pustila trošku do "rýchlosti", kratšie bežecké úseky zvládla k spokojnosti trénera. Pooobede nasledovala druhá tréningová fáza, len ľahšie klusanie a veľa strečingových cvičení. Peknou ozdobou doobedňajšieho tréningu bolo stretnutie so skupinkou nejakého nedefinovateľného druhu afrických opíc, ktoré na našich bežcov - Katku a Imra s údivom hľadeli asi z necelej 5 metrovej vzdialenosti. Zaujímavé, že sa Katka s nimi stretla až dnes po prvýkrát po 2 týždňoch trénovania na tej istej bežeckej trati. Bol to však každopádne pekný zážitok. Zajtra Katku čaká väčší tréningový objem, uvidíme, ako a čo nám porozpráva.

28. január 2012

Slniečko pomohlo rýchlejšie roztopiť sneh z tréningovej trate a Katka trénovala na síce mokrej, ale nezasneženej ceste. Tréning bol náročný aj vzhľadom na minimálne možnosti regenerácie, musí sa to však zvládnuť, do konca už neostáva veľa. Večerná návšteva miestneho centra Katku prekvapila, keďže sa tam pohybovalo nezvyčajne veľa domácich obyvateľov a turistov z rôznych krajín - Japonsko, Francúzsko, Taliansko; ktorí zaplnili miestne reštaurácie, námestie, parky, chodníky, celé centrum.. Večer nasledovali ako zvyčajne strečingové cvičenia a posilňovanie.

29. január 2012

Aj keď sa tréning zdá niekedy veľmi jednoduchý, nemusí to byť stále tak. Ak telo nespolupracuje, aj tá najľahšia trénigová zaťaž môže byť náročná. Niekedy sa to stáva, no netreba sa vzdávať, musí sa bojovať ďalej. Dúfame, že do konca sústredenia zvládne Katka to, čo majú s trénerom naplánované a zdravá docestuje domov.

30. január 2012

Jeden z poslednej dvojice náročných tréningov má Katka za sebou. Aj keď je to čoraz ťažšie, bude bojovať aj v poslednej náročnej tréningovej jednotke až do konca. Dnešný deň bol slnečný, prišlo príjemné oteplenie a doobedňajší tréning Katke spríjemnili aj hrejivé slnečné lúče. Držíme palce.

31. január 2012

Aj keď bol dnešný deň tzv. "oddychový" telo dáva jasne najavo, že je unavené. Dnes sa Katke podarilo odfotiť počas tréningu aj spomínané africké voľne žijúce opice, ktoré ich nedávno spolu s Imrom počas tréningu pozorovali. Vstup do nového mesiaca bude veľmi náročný a vyčerpávajúci, držíme palce a tešíme sa na zajtrajší príspevok o 1. februárovom dni.

1. február 2012

Začiatok nového mesiaca bol charakteristický pekným množstvom nabehaných kilometrov, posledný ťažký tréning je úspešne za nami. Katka je rada, že ho zvládla a myšlienkami sa už pomaly presúva späť na Slovensko, kde ju čaká ako dobre vieme obrovská zima. Zajtra už len regeneračný tréning po dnešku, balenie, presun na letisko do FEZ-u a večerný let do Londýna (odtiaľ potom nadránom smer Bratislava). Veľa šťastia.

2. február 2012

Ľahký regeneračný tréning prebiehal v počasí podobnom tomu, ktoré máme aktuálne doma, avšak pri vyššej teplote, snežení, vetre a klzkom povrchu. Po jeho absolvovaní sa Katka s chuťou pustila do balenia a tešila sa na cestu späť na Slovensko. Aj keď to bolo náročné, keďže presun trval celkovo vyše 24 hodín, Katka v piatok večer (3. februára 2012) o 20:00 dorazila do Michaloviec.

 

 

 

counter.php