Katka o web stránke mesiac po...

16.11.2011 20:35

Mesiac po...

  1. Katka, pred mesiacom sa zrodila myšlienka tvojej vlastnej webovej stránky, ako si túto myšlienku vnímala vtedy?

Táto myšlienka sa mi v úvode nie veľmi pozdávala. Ale po premýšľaní a zvažovaní som s tým nakoniec súhlasila. Je predsa dosť potrebné, aby ľudia, ktorí sa zaujímajú o behanie na Slovensku, prípadne aj v zahraničí dozvedeli viac o úspešných slovenských pretekároch a to aj takouto formou.

  1. Tvojím trénerom je lekár MUDr. Gabriel Valiska z Michaloviec, myslíš si, že by si vedela aj s jeho pomocou aspoň trochu usmerniť začínajúcich bežcov?

Áno, myslím si, že by to bolo možné. Tréner by mohol v prípade záujmu urobiť začínajúcim bežcom aj telovýchovné prehliadky, keďže sa venuje nielen ortopédii, ale má aj telovýchovnú ambulanciu. Tie by ich usmernili v úplných bežeckých začiatkoch. Vedeli by, ako majú začať, akou rýchlosťou môžu behať, v podstate: „na čo aktuálne majú“. Postupne by sa mohli zlepšovať a mať zo seba radosť a lepší pocit. 

  1. Myslíš, že behanie na Slovensku zažíva naozaj „boom“?

Áno, myslím, že bežecké preteky sa na území Slovenska začínajú čoraz viac dostávať do povedomia ľudí. Rekreačných bežcov stretávame čoraz častejšie, ich počet sa zvyšuje, čo je veľmi pozitívne a malo by to takto napredovať aj v ďalších rokoch. 

  1. Admin finišuje anglickú verziu stránky, ako vnímaš spustenie anglickej verzie?

Spustenie anglickej verzie umožní, aby si aj zahraniční pretekári, s ktorými sa stretávam na pretekoch v Rakúsku, Nemecku a šampionátoch mohli prečítať o tom, ako to vyzerá s vytrvalostnými bežcami na Slovensku. Aké máme podmienky na prípravu a aké výsledky dosahujeme.

  1. Ako vnímaš svoju stránku dnes?

Dnes to vnímam ako nenásilnú formu oboznámenia mojich priaznivcov a ľudí, ktorí sa zaujímajú o atletiku o svojej aktuálnej činnosti, výsledkoch, plánovaných pretekoch, príprave na novú sezónu.

  1. Po maratóne sa na tvojej web stránke o tvojom športovom živote toho popísalo veľa, čo ťa čaká v osobnom živote najbližšie?

V osobnom živote ma čakajú študijné povinnosti, keďže som študentkou 2. stupňa inžinierskeho štúdia na ekonomickej fakulte Technickej univerzity v Košiciach. Na jar ma čakajú inžinierskej štátnice a obhajoba diplomovej práce. Po krátkej regenerácii mi už čoskoro začína príprava na nasledujúcu sezónu .